ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Ο σκοπός που δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο (istoria-archaiologia.blogspot.com) είναι να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας και προϊστορίας μέσα από τα γραφόμενα των αρχαίων Ελλήνων, Λατίνων αλλά και Βυζαντινών συγγραφέων. Δεν είναι εύκολο διότι απαιτείται υπομονή, διαύγεια και πολλές ώρες έρευνας, ούτως ώστε αυτά που θα γράφονται να είναι απολύτως έγκυρα. Οι πληροφορίες που θα παρατίθενται με νηφαλιότητα και σοβαρότητα, χωρίς διάθεση προγονολατρείας, έχουν καθαρά εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα.Παρ'oλ'αυτά, για τα όποια λάθη υποπέσουν στην αντίληψη του σεβαστού αναγνώστη, οι συγγραφείς εκ τον προτέρων ζητούν συγνώμη.



- ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ: erevna@freemail.gr



Αρχαιολογικοί χώροι Πάρου (2)

Η εικόνα από τις αρχαιολογικές ανασκαφές δίπλα ακριβώς στον περιφερειακό δρόμο της Παριοικιάς δεν είναι και τόσο καλή. Τα σκουπίδια πολλά μέσα στον χώρο της ανασκαφής, και φυσικά δεν φταίει ο δήμος πάντα. Και να τα μαζέψουν οι εργάτες καθαριότητας αυτό θα επαναληφθεί. Την εικόνα με τα πεταμένα μπουκάλια , σακούλες και άλλα πλαστικά σκουπίδια δεν την είδαμε σε άλλο αρχαιολογικό χώρο της Πάρου. Πιστεύουμε ότι συμβαίνει αυτό διότι δεν υπάρχουν οι καφέ ενημερωτικές ταμπέλες που δηλώνουν τον αρχαιολογικό χώρο με συνέπεια ο κόσμος να μη δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό . Ναι καλά καταλάβατε, δεν υπάρχει τίποτα, καμία ενημέρωση! Όσο για το αν αυτά που βλέπουμε στις 10 φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε είναι αρχαία κτίσματα, αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία. Ακόμα και ο πιο ανυποψίαστος θα το καταλάβαινε.

Τα ευρήματα αυτά απ' ότι καταλάβαμε προέκυψαν καθαρά από τύχη, διότι τα οικόπεδα αυτά (για την ακρίβεια δύο) προορίζονταν για χτίσιμο οικοδομήματος . Είναι γνωστό επίσης ότι τα έξοδα για την ανασκαφική εργασία των αρχαιολόγων τα αναλαμβάνει αυτός που θέλει να χτίσει. Τελικά το τι έχει συμβεί και είναι στη κατάσταση αυτή οι αρχαιολογικοί χώροι, (που δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί ως αρχαιολογικοί) αλλά και τι χρήση είχαν τα κτίσματα αυτά, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αυτό που φοβόμαστε είναι ότι προσπαθούν ίσως με αυτόν τον τρόπο να απαξιώσουν τα ευρήματα και τελικά να χτιστούν.


Φωτο-1



Φωτο-2


Φωτο-3


Φωτο-4

Φωτο-5


Φωτο-6


Φωτο-7

Φωτο-8

Φωτο-9

Φωτο-10