ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Ο σκοπός που δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο (istoria-archaiologia.blogspot.com) είναι να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας και προϊστορίας μέσα από τα γραφόμενα των αρχαίων Ελλήνων, Λατίνων αλλά και Βυζαντινών συγγραφέων. Δεν είναι εύκολο διότι απαιτείται υπομονή, διαύγεια και πολλές ώρες έρευνας, ούτως ώστε αυτά που θα γράφονται να είναι απολύτως έγκυρα. Οι πληροφορίες που θα παρατίθενται με νηφαλιότητα και σοβαρότητα, χωρίς διάθεση προγονολατρείας, έχουν καθαρά εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα.Παρ'oλ'αυτά, για τα όποια λάθη υποπέσουν στην αντίληψη του σεβαστού αναγνώστη, οι συγγραφείς εκ τον προτέρων ζητούν συγνώμη.



- ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ: erevna@freemail.gr



Αρχαιολογικοί χώροι,ευρήματα και μνημεία της Πάρου

Οι αρχαιολογικοί χώροι της όμορφης Πάρου παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τους περιστασιακούς επισκέπτες αλλά και γι' αυτούς που "ψάχνουν" την ιστορία όχι μόνο μέσα από τα αρχαία κείμενα αλλά και από τα αρχαιολογικά ευρήματα. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε την Πάρο, να πάτε πίσω χιλιάδες χρόνια και να ταξιδέψετε μέσα από την ιστορία της.
Εδώ μερικές φωτογραφίες από διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και μνημεία της Πάρου.


Φωτο-1 (μουσείο Πάρου)



Φωτο-2 (μουσείο Πάρου)

Φωτο-3 (Ασκληπιείο)


Φωτο-4 (η θεμελίωση του αρχαϊκού ναού της θεάς Αθηνάς)



Φωτο-5 (μουσείο Πάρου- ακέφαλο άγαλμα ίσως της Άρτεμης)


Φωτο-6 (το Δήλιο)


Φωτο-7 (ελληνιστικά ψηφιδωτά)


Φωτο-8 (αρχαϊκός υπαίθριος ναός)



Φωτο-9 (ο πρώτος χριστιανικός ναός -αφιερωμένο στον άγιο Νικόλαο - χτισμένο τον 4 ο αιώνα). Οι κίονες αρχαιοελληνικού ρυθμού φτιάχτηκαν για αυτόν το ναό. Άλλωστε Έλληνες ήταν και οι πρώτοι χριστιανοί στην Πάρο. Θρησκεία αλλάξαν, όχι ήθη και έθιμα. Άλλωστε δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα της ισοπέδωσης των ναών της Ολύμπιας θρησκείας.


Φωτο-10 (οι χαρακτηριστικοί μύλοι κυριαρχούν και στην Πάρο!)



Φωτο-11 (άφθονο το μάρμαρο ...)


Φωτο-12

Φωτο-13



Φωτο-14


Φωτο-15
Φωτο-16


Φωτο-17 (κίονες και μαρμαρα παντού)

Φωτο-18



Φωτο-19 (μουσείο Πάρου)